Snabbfakta

  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-10-01

Driven stationsförvaltare till område Stockholm/ öst

Publicerad 2023-08-28

Är du en kommunikativ, nyfiken och driven person som vill arbeta för att hålla stationsmiljöer tillgängliga, attraktiva, trygga och säkra med resenären i fokus? Vill du ha en tjänst där du har möjlighet att påverka människors vardag? Då kan det här vara rätt tjänst för dig!


Som stationsförvaltare tar du hand om Trafikverkets ansvarsområde på järnvägsstationerna, du ansvarar för förvaltning av stationer på område Stockholm/öst.

Du har teknikområdesansvar, vilket innebär drift och underhåll för resenärsanläggningen såsom plattformsmöblering (väderskydd, avfallskärl, bänkar) och persontransportsystem (hissar, rulltrappor). Som stationsförvaltare planerar, beställer och genomför du även underhålls-, reinvesteringsåtgärder på stationerna. Du följer upp, stödjer och styr leverantörer gällande skötsel och underhåll enligt ingångna avtal. Upphandling av AB, ABT samt ABFF-avtal förekommer med stöd från andra avdelningar inom Trafikverket. Du ansvarar för att de myndighetskrav som ställs på anläggningarna uppfylls.

Det här är en tjänst med många olika kontaktytor både internt och externt gällande resandet och utveckling av stationerna. Du representerar Trafikverket i relationen till externa samarbetspartners och nyttjare såsom stationshusägare, kommuner, resenärer, järnvägsoperatörer, regionaltrafikbolag, myndigheter m.fl. Du stödjer även den interna verksamheten gällande bytespunktsfrågor. Du medverkar aktivt i stationsförvaltningens utvecklingsarbete för förbättring och effektivisering av verksamheten. Vidare ansvarar du för att avtal tecknas mellan Trafikverket och andra aktörer avseende stationerna. Tjänster innefattar även budget-, mål-, verksamhetsplanerings- och uppföljningsarbetet inom förvaltningsområdet.

Vem är du

Som person har du stark drivkraft och är både resultat- och lösningsorienterad. Då arbetet innebär många kontakter är det viktigt att du har lätt för att skapa goda relationer, vara flexibel och ha tålamod. Du har god kommunikationsförmåga, lätt för att samarbeta och samverka med enskilda individer, grupper och allmänheten. Du är teknikintresserad och har kännedom om fastighetsinstallationer och byggnadskonstruktioner.

Vi söker dig som

 • har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom Samhällsbyggnadsteknik, Fastighetsförvaltning eller Affärsutveckling och entreprenörskap (180hp) eller motsvarade utbildningsnivå tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
 • har minst två års erfarenhet i närtid av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
 • har erfarenhet inom projektledning
 • har minst två års erfarenhet från stationsförvaltning eller fastighetsförvaltning i privat eller offentlig förvaltning
 • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
 • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av järnvägsinfrastrukturprojekt
 • har erfarenhet av att arbeta med AFF-regelverket, kontraktsuppföljning
 • har erfarenhet av att arbete i en serviceinriktad roll med mycket personkontakter
 • har god förmåga att sätta dig in i och arbeta med olika datorsystem

Placeringsort: Solna. Intervjuer planeras via Skype vecka 43.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-VW1


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-24
 • Göteborg
 • Sundbyberg
 • Örebro
 • Heltid