Snabbfakta

    • Västra Götaland

Kategorier:

  • Nätverks- och drifttekniker

Ansök senast: 2021-01-22

Driftingenjör - Vattenfall Eldistribution AB

Publicerad 2020-11-23

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall tar stort ansvar för att skapa ett fossilfritt Sverige där ett stabilt elnät är en förutsättning för att lyckas och behöver dig för att nå dit. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Dina Arbetsuppgifter
 
En säker nätdrift är en viktig del för att hjälpa våra kunder till ett klimatsmart liv. Med säkerhet i fokus kommer du som Driftingenjör att arbeta med driftövervakning, driftoptimering, driftplanering och felavhjälpning av elnätet. Ditt främsta ansvar innebär att:
 
• Underhålla och uppdatera data i vårt driftövervakningssystemet.
• Hantera kommunikationen med kunder och andra intressenter vid generella driftfrågor så som störningar, planerade avbrott etc.
• Medverka i utformningen av elnätet och vid behov stödja övriga delar av organisationen samt utveckla arbetssätt, process, metoder, verktyg.
• Delta i bemanningen av vår driftledningscentral.
• Du tillhör gruppen Applikationsdesign men bidrar med din kompetens även i någon av de andra grupperna.
 
Vi söker dig som
Du är utbildad inom elkraft på högskolenivå, alternativt har flerårig arbetslivserfarenhet från ett liknande arbete inom elkraft och högspänning (elkrafttekniskt arbete). Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 
Utöver din tekniska kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är noggrann, lugn och beslutsam även i stressiga situationer. Du är positiv, ansvarstagande och har ett stort engagemang för kunder och teknik. Din samarbetsförmåga är god och du stimuleras av att uppnå resultat tillsammans med andra.
 
Vi erbjuder dig
 
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi dig ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Hos oss får du arbeta i en kultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva. För oss är det viktigt att dina personliga egenskaper stämmer överens med vår interna kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
 
Övrig information
 
Rekryterande chef: Åsa Sundberg, 070-314 13 71
Rekryterare: Robert Andersson, +46-73-6844803
 
Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Befattning: Driftingenjör
 
Placeringsort: Trollhättan (Pendlingsmöjlighet ex. Göteborg till Trollhättan tar ca 30 minuter med Västtågen)
 
Sista ansökningsdatum: 7/12 – 2020
 
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Liknande jobb

Publicerad: 2020-11-12
  • Stockholm
Publicerad: 2020-10-29
  • Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik