Snabbfakta

  • Linköping
  • Norrköping
 • Heltid

Ansök senast: 2023-02-15

Distriktschef Hus Sydost - Östergötland

Publicerad 2023-01-13

Som samhällsutvecklare tar Skanska ansvar för att utveckla och bygga samhället på ett hållbart sätt och en stark drivkraft för rätt person bör vara att skapa affärer som skapar såväl vinst som värde.

Skanska Hus Sydost skapar hem och lokaler som får människor och företag att växa. Vi bygger allt från kontor och bostäder till skolor och sjukhus med hög kvalitet, hållbarhet och nöjda kunder i fokus.

Distrikt Hus Östergötland som är ett av fem distrikt inom Skanska Hus Sydost täcker hela Östergötland och har cirka 35 medarbetare. Huvudort är Linköping. Distriktet har en rad spännande projekt framför sig, bland annat flera bostadsprojekt i Linköping och Norrköping, ett hotell i Norrköping, Vreta Kloster skola, Nya Psykiatrin i Västervik samt ett flertal förskolor med mera.

Nu söker vi en

Distriktschef som brinner för ledarskap, kund och samverkan!

Då vår nuvarande distriktschef går vidare mot nya utmaningar söker vi nu en engagerad och värderingsstyrd ledare som vill driva distriktet framåt.

Som distriktschef är du ytterst ansvarig för att driva våra projekt i världsklass. Du säkerställer att vårt kund- och marknadsarbete ligger i ständigt fokus bland annat genom att du och dina medarbetare arbetar nära våra kunder och samarbetspartners inom och utanför Skanska. Tillsammans med din ledningsgrupp leder du distriktet och utvecklingen av affären.

En av dina viktigaste uppgifter blir att fördjupa våra nuvarande kundrelationer samt att skapa och utveckla nya. Fokus i arbetet kommer vara marknad, kund, ledarskap & ekonomi. En annan viktig del i din roll som distriktschef är din förmåga att engagera, entusiasmera och utveckla dina medarbetare.

Det strategiska arbetet präglas av Skanskas målsättningar inom hållbarhet, säker arbetsmiljö och hög affärsetik. Du rapporterar till regionchefen för Skanska Hus Sydost och ingår i regionens ledningsgrupp där du är en nyckelperson i regionens strategiska utveckling. Tjänsten är placerad i Linköping. Affärsplanen, våra värderingar, vår ledarfilosofi och Skanskas samhällsengagemang är viktiga verktyg för dig

Du leder med hjärta och mod!

Vi söker dig med ledarerfarenhet och erfarenhet från bygg, entreprenad eller fastigheter. Civil- eller högskoleingenjörsexamen är meriterande.

Du har:

 • ett genuint kund- och marknadsfokus och ett starkt driv för affären
 • en naturlig drivkraft för att skapa och underhålla samverkan och samarbete
 • förmågan att engagera, inspirera och kommunicera med dina medarbetare
 • ett individanpassat ledarskap och förmåga att leda genom andra
 • förmågan att se helheten i komplexa sammanhang och en god beslutsförmåga
 • personlig stabilitet, mognad och integritet

Du lägger fokus på omvärldsbevakning och håller dig ständigt uppdaterad på vad som händer i branschen. Du är en förebild för dina medarbetare och skapar motivation och engagemang genom ditt sätt att vara och leda.

Vi ser fram emot att välkomna dig så snart som möjligt!

Ansök redan idag eller senast 15 februari 2023!

Då vi går igenom ansökningar löpande kan intervjuer bli aktuella före sista ansökningsdatum. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Hans-Fredrik Helldahl, 076-891 40 24 alternativt HR Business partner Hanna Kullsten, 070-920-15 96.

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll i syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare och varumärke samt för att verifiera att de uppgifter du lämnar är korrekta. Bakgrundskontrollen genomförs av Skanskas samarbetspartner 2Secure, som får del av dina kontaktuppgifter och ditt CV. 2secure kommer inhämta ditt medgivande samt ge dig mer information om bakgrundskontrollen som dem genomför. För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling i samband med rekrytering och dina rättigheter, läs här.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-01-22
 • Göteborg
Publicerad: 2023-01-20
 • Solna
 • Trollhättan