Development Department Manager

Publicerad 2023-09-10

Development Department Manager
Lund

För dig med passion inom utveckling av teknik och med bakgrund från ledande tekniska roller kommer här en speciell möjlighet. Lundabolaget Bertin Exensor, kallat Exensor, är en världsledande leverantör inom skräddarsydda sensorlösningar till försvars- och säkerhetssektorn. Företaget söker nu en erfaren utvecklingschef som vill dela sin tid på personalledning samt produktutveckling. Är detta en möjlighet som passar dig?

Exensor tillhandahåller kompletta lösningar för klassificering och identifiering av potentiella hot på marken. Detta hanteras med den senaste tekniken inom seismiska, akustiska, och infraröda sensorer samt kameror med rörelsedetektering. Kompletta lösningar kan även innehålla mastburna kameror, radarsystem och övervakningskameror med lång räckvidd. Exensor är ett dynamiskt företag med internationell arbetsmiljö och företagskultur i en spännande fas av tillväxt, med stor möjlighet till individuell utveckling.

Om rollen
Som Development Department Manager kommer du att leda en växande grupp erfarna ingenjörer i att ta fram och förbättra Exensors produkt- och systemportfölj, samt stödja våra produktions- och serviceorganisationer. Fördelningen mellan teknik och personalansvar bedöms vara runt 50/50, så det behövs både ett starkt intresse av ledarskap och personalansvar men även inom teknik och produktutveckling. Detta är alltså en chans för dig som vill utveckla ditt ledarskap utan att tvingas lämna närheten till tekniken.

Ansvar i rollen inkluderar bland annat: 

  • Operationellt ansvar samt personalansvar för produktutvecklingsavdelningen samt dess leveranser
  • Leda och driva produktprojekt i samarbete med kundprojektledare
  • Hantera leverantörer av utvecklingsrelaterade produkter och tjänster
  • I samråd med Technical Director planera, besluta samt prioritera resurser

På Exensor väntar vi inte på att möjligheterna ska hända, vi skapar dem. Förutom att ha ett starkt intresse för teknik så behövs ett lyhört, strukturerat och organiserat arbetssätt samt att kunna trivas i en mindre organisation. Det är viktigt med ett aktivt driv, flexibilitet och kommunikationsförmåga, samt att löpande kunna reflektera över möjliga förbättringspotentialer.

Om dig
För att ta dig an rollen krävs relevant universitetsutbildning samt ett antal års arbetslivserfarenhet i ledande roller inom produktutveckling, med bakgrund som konstruktör eller utvecklare inom mjukvara eller hårdvara.

Det är meriterande med erfarenheter inom hårdvarudesign, konstruktionsritning, mjukvaruutveckling, inbyggda strömsnåla system samt produktion av elektromekaniska produkter. Det är en även fördel med erfarenhet från militärsektorn.

I rollen behöver du behärska svenska och engelska. Svenskt medborgarskap är en förutsättning.

Kontakt och ansökan
Exensor jobbar tillsammans med Intenso Teknikrekrytering i denna rekrytering. Kontakta rekryteringskonsult Anders Johansson tel. 0723-063526, vid frågor.

Ansök i dag via vårt webformulär, då ansökningar behandlas löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Exensor
Bertin Exensor grundades 1987 och är en världsledande leverantör av Networked Unattended Ground Sensors (UGS). Bolagets system ger kunder över hela världen tillgång till skräddarsydda sensorlösningar. Från huvudkontoret i Lund, ett utvecklingscenter i Kalmar, och en produktionsanläggning i Storbritannien, designar, utvecklar och producerar Exensor toppmoderna robusta UGS-lösningar av högsta kvalitet för att möta kundernas stränga krav. Exensors system används i ett stort antal militära och civila tillämpningar över hela världen.

Exensor ingår i Bertin Group, som arbetar inom försvars- och säkerhetssektorn på den globala marknaden. Tillsammans kan vi erbjuda integrerade säkerhetslösningar för användning inom både militära och civila applikationer.