Snabbfakta

  • Göteborg
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-12-16

Design Lead Piping

Publicerad 2022-11-22

Följ med på en spännande utvecklingsresa med COWI och Industridivisionen mot en grön industri. Vi söker nu en Design Lead Piping som är intresserad av att jobba med att skapa hållbara tekniklösningar för våra kunder.  
VISA VÄGEN FÖR UTVECKLING INOM ANLÄGGNINGSTEKNIK INDUSTRI
Vi befinner oss just nu i en väldigt spännande fas mot en grönare industri och söker därför Design Lead Piping som vill vara med och ta ett större ansvar på denna resa. Industrin är i en fas med höga förväntningar från våra kunder med krav på smarta system och energieffektiva lösningar. I den här rollen blir du en del av vårt team och du arbetar i nära samarbete med ledande projektingenjörer, medarbetare och kunder. Din viktigaste uppgift i teamet är att ta ansvar för den anläggningstekniska disciplinen i våra industrikunders projekt. Oftast är projekten multidisciplinära samt innefattar komplett leverans (EPC) vilket leder till varierande och utvecklande arbetsuppgifter inom disciplinen.

Dina dagliga arbetsuppgifter som Design Lead Piping kommer att vara:

 • Layoutarbete
 • Rörkonstruktion i 3D-verktyg (Huvudsakligen E3D)    
 • Beräkningar av rörsystem    
 • Koordinera arbetet med medarbetare inom anläggningsteknik och leda samverkan med andra discipliner för att tillsammans kunna leverera på bästa sätt till kund
Våra medarbetare är vår största tillgång: det är våra anställda som gör projekten framgångsrika. På COWI får du en unik möjlighet att lära dig från de bästa och utveckla din potential, och du får delta i utformningen av framtidens samhälle. Tillsammans med din chef lägger du upp en plan för din egen utveckling, och du får möjlighet att från dag till dag bygga på din expertis i såväl lokala som globala projekt. Vårt nya kontor i Platinan bidrar till en modern arbetsmiljö mitt i centrala Göteborg.  

VEM VI TROR ATT DU ÄR
För att lyckas i rollen som Design Lead Piping ehöver du motiveras av att arbeta i en miljö som präglas av gemenskap och utveckling, där professionalism värderas högt. Du trivs med att ha flera parallella kontaktytor och drivs av att bibehålla goda kundrelationer. Du har ett stort intresse för rör- och anläggningskonstruktion och för att leda och tillsammans med gruppen ta fram och anpassa lösningar för våra kunders varierande behov.

För att passa för tjänsten behöver du också:

 • Ha intresse av att ta en ledande roll inom rör- och anläggningsprojektering
 • Ha förståelse för processutrustning och komponenter
 • Det är meriterande om du har arbetat i programvaror som E3D eller motsvarande
 • Vara van vid att samarbeta med andra
 • Kunna tala och skriva flytande på svenska och engelska
DIN KOMPETENS. VÅRT TEAM. TILLSAMMANS UTFORMAR VI FRAMTIDEN
Din kompetens är nyckeln till vår framgång. Vi arbetar över disciplingränser och inom olika verksamhetsområden där vi delar med oss av våra kunskaper och bygger upp starka relationer med kunder och kollegor. Du bidrar med din expertis samtidigt som du får tillfälle att lära dig av de bästa. 

KOM OCH ARBETA MED OSS PÅ BYGG- OCH ANLÄGGNINGSTEKNIK I GÖTEBORG
Avdelningen Bygg och anläggningskonstruktion består av ca. 60 medarbetare. Inom avdelningen arbetar rörkonstruktörer, byggkonstruktörer, beräkningsingenjörer och systemadministratörer med anläggningsprojektering för olika former av industri- och energianläggningar. Våra största kunder verkar inom petrokemi/raffinaderi, energianläggningar samt papper och massa.

Genom vår expertis stöttar vi kunden i att uppnå dagens industristandarder. Oftast innebär vårt arbete ett totalåtagande där vi är med i alla skeden från förstudie, förprojektering, detaljprojektering och upphandling till byggledning, kontroll och slutbesiktning.

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?
Då kan du ringa Jonas Johnsson, Head of Section på tel. +46 706 544 703 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-10-26
 • Sundsvall
 • Heltid
Publicerad: 2022-10-28
 • Norrtälje