Snabbfakta

    • Trollhättan
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-03-31

Design Engineers till Parker Hannifin

Publicerad 2023-03-15

Vill du vara med och lösa framtidens utmaningar för våra kunder inom ett globalt världsledande bolag för rörelse- och styrteknik? Vill du samtidigt bli en del av en familjär arbetsplats med stark teamkänsla, engagerade ledare och en positiv företagskultur? Vi söker nu nya medarbetare till vår verksamhet i Trollhättan, varmt välkommen till oss på Parker Hannifin- ett bolag med teknik i framkant och där kompetensutveckling för våra medarbetare är i fokus.

Om tjänsten
Då vi står inför ett generationsskifte söker vi nu flera Design Engineers. Vi välkomnar varierande kompetenser eftersom det kommer finnas möjlighet att jobba med olika inriktningar i våra värdeflöden.

Som Design Engineer på Parker får du en central roll där du ansvarar för design och prestanda för våra olika produktområden. Tillsammans med dina arbetskamrater och våra stödfunktioner arbetar du främst med att uppdatera och utveckla produkterna, men stöttar också i arbetet att förbättra och effektivisera våra interna tillverknings- och monteringsprocesser.

I rollen som Design Engineer kommer du få möjlighet att leda och samordna utvecklingsaktiviteter och mindre projekt, vilket ger dig ett gediget helhetsgrepp om verksamheten. I vårt hydrauliklab ges du möjligheten att utvärdera dina idéer, ny teknik och produkter tillsammans med våra skickliga laboratorietekniker. Du kommer ha breda kontaktytor framför allt internt, men även externt i form av kunder och leverantörer.

Rollen som Design Engineer erbjuder stor variation och goda utvecklingsmöjligheter – hos oss på Parker är kompetensutveckling och personlig utveckling en viktig del i vårt erbjudande till dig. Vi är också måna om att skapa goda förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid, vilket bl.a. visar sig i både arbetstid med flex och stundtals flexibilitet kring arbetsplats.

Om bolaget
Parker Hannifin är ett globalt Fortune 250-företag som är världsledande inom rörelse- och styrteknik. Under 100 år har vi hjälpt våra kunder till framgång inom många olika mobila och industriella användningsområden. Med en omsättning på över 100 miljarder SEK, enheter i 50 länder runt om i världen och ca 55.000 anställda är Parker ett globalt företag med oändliga möjligheter!

I Trollhättan utvecklar och tillverkar vi hydraulpumpar- och -motorer, kända för sin hållbarhet, tillförlitlighet och effektivitet. Dessa används på exempelvis lastbilar, skogsmaskiner, jordbruksmaskiner och fartyg världen över. Enheten i Trollhättan är utsedd till Lean & Quality Model Plant och vinnare av Svenska Lean Priset, vilket är erkännanden för vår välskötta och framgångsrika verksamhet.

Parker som arbetsgivare tror på mångfald och diskriminerar inte någon på grund av ålder, religion, etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning eller funktionsnedsättning i samband med rekrytering och anställning. Vi arbetar aktivt med att stärka kvinnors framgång inom Parker, bland annat genom initiativet ”Peer W – Connecting & Engaging Women”. Målsättningen är att långsiktigt attrahera, utveckla och behålla kvinnor inom organisationen.

Hållbarhet är en viktig fråga för oss på Parker och något vi arbetar vi aktivt med. Vi vidtar åtgärder för att minska vår påverkan på planeten och för att förbättra miljön. Våra hållbarhetsmål inkluderar att minska koldioxidutsläppen från vår verksamhet med minst 50 procent till 2030 och att bli koldioxidneutral till 2040.

Läs mer om Parker Hannifin på parker.com och se gärna klippet "Leading with purpose".

Om dig
För att lyckas i tjänsten som Design Engineer gillar du att använda din starka analytiska förmåga och goda tekniska färdigheter för att lösa tekniska utmaningar och skapa ökat värde för våra kunder. Din erfarenhet och kompetens inom design/konstruktion bottnar troligen i en ingenjörsexamen inom ett relevant område som mekanik, hydraulik eller liknande. Vi välkomnar ansökan både från dig som är nyexaminerad såväl från dig som arbetat några år efter examen inom relevant område.

I rollen som Design Engineer är CAD ett naturligt arbetsredskap för dig, och det är en fördel om du tidigare har arbetat i Inventor eller Creo. Eftersom Lean är en viktig del av vår framgång tror vi att du har kommit i kontakt med dessa principer tidigare.

Som person är du affärsmässig, engagerad och kommunikativ, och kan möta människor på olika nivåer och positioner. Du har goda kunskaper både i svenska och engelska och vi ser gärna att du är van att arbeta i team och vill leda mindre projekt och arbetsgrupper. Om du har arbetat med hydraulik i något sammanhang tidigare är det meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder en chans för dig att utvecklas hos en av de högst presterande och mest professionella av Parkers drygt 350 enheter världen över. Vi arbetar ständigt med att öka både medarbetar- och kundnöjdhet och du kommer ha möjlighet att göra ett avtryck på denna resa! Vi ser fram emot din ansökan!

Parker – Enabling engineering breakthroughs that lead to a better tomorrow.

Ansökan
Ansökan sker på www.speedgroup.se, tryck på annonsens ansök-knapp och följ instruktionerna. För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta Carl Otter på carl.otter@speedgroup.se.

Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag!

Liknande jobb:

  • Västerås
  • Heltid
  • Göteborg
  • Heltid