Chemistry & Material Specialist

Publicerad 2023-08-10

Är du nyfiken på teknik som bidrar till en mer hållbar framtid? Vill du vara med och utforska möjligheterna med fiber som material tillsammans med engagerade kollegor? Hos oss får du chans att skapa något nytt i en miljö som präglas av engagemang, innovation och nyfikenhet. Har du goda kunskaper om cellulosafiber och ett intresse för problemlösning med hållbarhet i fokus – då är detta rätt roll för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

 • En innovativ och familjär miljö där vi värnar om både varandra och vår planet
 • En möjlighet att få utforska en unik teknik med potential att ersätta engångsplast på global skala
 • En arbetsplats där vi har kul tillsammans, med allt ifrån kallbad och löpning till AW

Vårt Chemistry & Materials-team ansvarar för att driva utveckling inom Kemi och Material. Som Chemistry & Material Specialist med fiber som ditt expertområde kommer du bidra med din kunskap om fiberns fysikaliska och kemiska egenskaper samt hur materialet påverkas vid olika applicerings- och processtekniker. En viktig del av din roll kommer handla om att lösa processtekniska utmaningar för att uppnå optimala material- och barriäregenskaper på produkter av torrformad cellulosa. Tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för tekniskt underlag, funktionalitet, dokumentation och relevanta resultat kopplat till försök i både lab-, pilot- och fabriksskala.

Kemi och Material är ett viktigt område för vår teknik där barriäregenskaper är en central del av produktens design och specifikation. Som en del av vår R&D-avdelning är du och dina kollegor med och skapar möjligheterna med torrformad cellulosa för att hjälpa våra kunder i övergången från plast till hållbarare alternativ.

I din roll kommer du bland annat att:

 • Utforska och utvärdera olika materialval och dess användningsområden för PulPac’s teknik.
 • Utveckla recept och lösningar för olika typer av funktionalitet i form av materialegenskaper och prestanda.
 • Skapa teknisk dokumentation, dels som resultatunderlag för testkörningar, dels som underlag till patentansökningar.
 • Utveckla torrformningsmässiga tekniska processer, både för industriell skala och för laboratoriemiljö.
 • Bidra med din kunskap till resten av verksamheten.

Om dig

För att trivas i din roll som Chemistry & Material Specialist tror vi du är en positiv och kommunikativ person som drivs av ett nära samarbete med dina kollegor. Då du kommer arbeta i en aktiv miljö där riktning snabbt kan ändras, ser vi gärna att du är flexibel, har lätt för att ta egna initiativ och har en förmåga att skapa struktur omkring dig.

För att lyckas i din roll har du en ingenjörsexamen inom kemiteknik, gärna med inriktning mot process, samt ett par års erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare, gärna från fiber-, massa-, process- eller barriärindustrin. PhD examen är meriterande. Vi ser gärna att du har arbetat med utveckling av tekniska processer och testning samt har en god dokumentationsförmåga.

Du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift. Eftersom resor kan förekomma i tjänsten så behöver du ha körkort.

Då urval sker löpande så önskar vi att få in din ansökan så snart som möjligt. Har du eventuella frågor eller funderingar kring tjänsten så är du välkommen att kontakta HR Linus Pihlsgård på 0766 523 362 eller linus.pihlsgard@pulpac.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om PulPac

PulPac är ett R&D- och IP-bolag som utvecklar och säljer en banbrytande tillverkningsteknik för fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter med hög prestanda och lågt pris. Genom att revolutionera tekniken för cellulosaformning gör vi det möjligt för våra kunder att ersätta engångsplast med ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ. Vår marknad är global och vårt mål är att ersätta världens engångsplast genom att licensiera vår teknik till etablerade förpackningstillverkare.

https://www.youtube.com/watch?v=IKgfMxi8U0Y

https://www.pulpac.com/

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-18
 • Kista
 • Stockholm
 • Heltid