Chefsingenjör ILS

Publicerad 2022-09-19

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Ledningssystem ansvarar för att utveckla, upphandla och vidareutveckla materiel och tjänster inom ledningssystemområdet till Försvarsmakten, till exempel mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem.

På avdelningen Systemledning inom Ledningssystem ansvarar vi för teknisk designledning, kvalitetsledning, forskning och teknikutveckling, inklusive demonstratorverksamhet, och internationella materielsamarbeten.

Nu söker vi en Chefsingenjör ILS för ledningssystemområdet.

Arbetsuppgifter
Som Chefsingenjör ILS bidrar du till att upprätthålla LedM tekniska designansvar genom att ge styrningar och stöd samt kvalitetssäkrar publikationer inom ILS-området. ILS är en förutsättningsskapande verksamhet som genom styrningar och inriktningar till projekt och designledning syftar till att skapa driftsäkra tekniska system. Tjänsten kräver en god förståelse för förvaltning av ledningsstödsystem och hur driftlednings- och underhålls-funktioner fungerar hos Försvarsmakten. Du ansvarar även för omvärldsbevakning och utbildning inom ILS-området.

Vi söker dig som
Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

För att nå framgång i rollen ser vi att du har erfarenhet av att leda andra. Du har mycket god kunskap om, och erfarenhet av praktiskt arbete med, systems engineering, samt logistik- och underhållssystem. Du har även god kunskap om lednings- och kommunikationssystem samt om FMV:s arbetssätt och verksamhet. Det är även en fördel om du har erfarenhet av driftledning av Försvarsmaktens ledningsstödsystem.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Du har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta samtidigt som du har förmåga att förstå de fackmässiga aspekterna av arbetet. Du leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du arbetar uthålligt mot mål och fokuserar på resultat. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver ditt arbete framåt. För att vara framgångsrik i tjänsten behöver du ha en mycket god problemlösande analysförmåga.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s webbplats genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Kari Lehto, OFR/O Arne Molander och OFR/S Pia Edström. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Stefan Lyander på telefon 08-782 40 00.

Sista ansökningsdag är 2022-10-10

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-15
  • Stockholm
Publicerad: 2022-09-16
  • Stockholm
Publicerad: 2022-09-13
  • Varberg
  • Heltid