Snabbfakta

  • Karlsborg

Ansök senast: 2023-01-23

Senior Manager Project Purchasing

Publicerad 2022-11-24

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

Billerud är en ledande aktör inom förnyelsebart förpackningsmaterial och vi söker nu en chef för Projektinköp till någon av våra verksamhetsorter Gruvön, Skärblacka, Frövi, Gävle, Karlsborg (Kalix) eller Solna.

 

Om tjänsten

Billerud koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa kostnadseffektiv och hållbar försörjning av material, maskiner/utrustning och tjänster. Vår inköpsfunktion är organiserad inom tre huvudområden: strategiskt inköp, operativ/taktiskt inköp och projektinköp.

 

Vi söker nu en erfaren och driven chef för Projektinköp. Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete i en global koncern, där du får en betydande roll i utvecklingen vår inköpsverksamhet.

 

Du kommer att leda och utveckla den koncerngemensamma projektinköpsfunktionen med fokus på kommersiell projektledning, inköpsstrategier, riskhantering, upphandling och kontraktshantering. Projektinköpsfunktionen arbetar med investeringar på Billeruds svenska bruk. Avdelningen består av 7 kvalificerade projektinköpare placerade vid våra 5 bruk i Sverige. Funktionen är mycket viktig för fabrikernas utveckling och kräver ett nära samarbete med ledning samt projekt- och underhållsavdelningar. Du spelar också en viktig roll i samordningen av koncernens investeringsprojekt. Rollen medför regelbundna resor till våra bruk samt huvudkontoret i Solna.

 

Du ingår i ledningsgruppen för koncerns inköpsfunktion och rapporterar till Vice President Procurement.

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har en högskole- eller universitetsutbildning inom teknik och/eller ekonomi.

 

Dessutom har du:

 • Flerårig erfarenhet av att leda kvalificerat inköpsarbete inom anläggningsintensiv industri.
 • Stor erfarenhet av förhandlingar
 • Erfarenhet av kommersiell och teknisk projektledning.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Goda kunskaper inom SSG leveranskontrakt är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. I rollen som chef Projektinköp kommer du att arbete med många kontaktytor både externt och internt, vilket kräver mycket god kommunikationsförmåga. Du har hög integritet och affärsmässighet, och en väl utvecklad planerings- och prioriteringsförmåga. Vi ser även att du har mycket goda ledaregenskaper och har ett genuint intresse av att utveckla både människor och den verksamhet som du engagerar dig i.

 

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Linnea Danielsson, Vice President Procurement, på telefon 073 703 91 24 eller linnea.danielsson@billerud.com. För frågor relaterade till rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Julia Åkerlund, Talent Acquisition Partner, på telefon 072 210 36 42 eller julia.akerlund@billerud.com

 

OBS! I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsbolag och liknande för denna tjänst.

Liknande jobb:

 • Umeå
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-08
 • Karlshamn
 • Heltid