Snabbfakta

  • Flexibel placering

Ansök senast: 2023-11-14

Chef Asset Optimisation till Vattenfall Eldistribution AB

Publicerad 2023-09-15

Om tjänsten


En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
 

Vill du vara med och forma framtidens elnät? Under september månad har vi glädjen att välkomna över 100 nya medarbetare till oss på Vattenfall Eldistribution AB och vi fortsätter att växa!

 

Vi söker nu en inspirerande och engagerad person som vill ta sig an det roliga uppdraget som ledare för den nya avdelningen Asset Optimisation. Som ledare för Asset Optimisation kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Här får du möjligheten att utvecklas på ett både personligt och professionellt plan och leda och utveckla den nya avdelningen.

I rollen som chef för Asset Optimisation kommer du att ta dig an flera spännande och utmanande uppgifter. Du kommer att leda en avdelning som samordnar, optimerar och beslutar om våra investeringar som säkerställer en god leveranskvalitet såväl som elnätets utbyggnad för en hållbar fossilfri framtid för våra befintliga och nya kunder. Bland de viktiga funktionerna inom avdelningen ingår att:

 • Utveckla och förvalta vår Kraftsystemstrategi.
 • Samordna och totexoptimera anläggningsåtgärder som säkrar vår leveransförmåga
 • Ta fram investeringsplaner som säkerställer våra nuvarande och nya kunders elektrifiering
 • Förvalta elnätets anläggningsbestånd, exkl mät och kommunikationsutrustning

 

En viktig del av din roll är att bygga starka hållbara relationer både internt och externt. Därför är din förmåga och vilja att kommunicera och samarbeta av stor betydelse. För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du har ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och en förmåga att strategiskt utvärdera behov och prioritera insatser för att leda mot bästa möjliga resultat. Som chef för Asset Optimisation har du tre rapporterande chefer samt ingår i ledningsgruppen för Asset Management.


Din bakgrund


Vi söker dig som har:

 • Gedigen erfarenhet av ledarskap inom elanläggningar, industri/produktionsverksamhet eller infrastruktur.
 • Kunskap och erfarenhet av anläggningstung verksamhet
 • Förmågan att skapa och utveckla nya roller och stödfunktioner.
 • Förmågan att navigera och driva förändring i större organisationer.
 • Förmåga att skapa god sammanhållning i en avdelning med olika kompetensområden.
 • Relevant teknisk akademisk utbildning

Mer information


Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Ta nu chansen att forma och utveckla vårt elnät för en hållbar framtid. Med en inkluderande och inspirerande ledarroll, erbjuder vi dig en plattform för att utveckla verksamheten, bygga starka relationer och vara en del av något stort

 

Övrig information

Rekryterande chef: Jonas Andersson, tel: +46 722 23 46 23 eller jonas.andersson@vattenfall.com

Rekryterare: Sabina Eriksson, tel +46 73-662 86 73 eller sabina.eriksson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.  

 

Placeringsort: Solna, Luleå eller Trollhättan.

Resor till andra kontor kan förekomma.

Vänligen ange i din ansökan till vilken av våra huvudorter du önskar arbeta på.

 

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 1 oktober 2023. 

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida.

 

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Vi ser fram emot din ansökan!


Om oss


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se


Liknande jobb:

Publicerad: 2023-08-21
 • Stockholm
Publicerad: 2023-09-04
 • Solna
Publicerad: 2023-09-04
 • Solna
 • Heltid