Snabbfakta

    • Malmö

Ansök senast: 2023-01-10

Business Controller inom Energy Markets

Publicerad 2022-11-11

 

Business Controller inom Energy Markets

 

Malmö | Tillsvidare

 

 

Tillsammans med våra kunder och partners skapar vi på E.ON superkrafter. Krafter som kan möta några av samhällets största utmaningar. Omställningen till förnybar energi och utvecklingen av det elektrifierade samhället är två exempel. Det här är saker som sker här och nu, där du kan vara med och bidra. 

Om din roll hos oss

Som Business Controller kommer du bli en del av vår grupp Commodity Operations inom avdelningen Energy Markets. Inom Energy Markets förvaltar vi E.ON:s råvarurelaterade risker för våra interna bolag och våra kunders konsumtion- och produktionsflöde samt har en hög ambition att leverera värde och resultat till våra kunder. Commodity Operations ansvarar för hantering och kontroll av våra commodity affärer såväl finansiellt som fysiskt. Gruppen arbetar även med compliancefrågor samt arbete inom business controlling. Kulturen i teamet kännetecknas av ett hjälpsamt klimat där vi ser ett stort värde i att stötta och hjälpa varandra. Tillsammans uppmärksammar vi ständigt hur vi kan arbeta smartare och mer effektivt i vårt dagliga arbete.

 

Teamet består för nuvarande av fem erfarna kollegor och vi söker nu en ny kollega i rollen som Business Controller. Kanske kan det vara du?

 

Som Business Controller hos oss har du en central roll i att analysera Energy Markets resultat genom att arbeta med prognoser samt utföra standardiserad finansiell rapportering. Du ansvarar för att bygga simulerings-, förklarings- och budgetmodeller utifrån ett antal KPI:er som sedan analyseras utifrån månads-, kvartals- och årsbasis. Baserat på den analys du tar fram förklarar du resultat utifrån prognos på olika nivåer inom verksamheten. Det innebär att du har en central roll i att utifrån data bidra med dina insikter och presentera förslag på åtgärder för att förbättra resultatet som i sin tur kan generera effektiviseringar inom verksamheten. I rollen kommer du på så sätt få stor förståelse för hur Energy Markets KPI:er byggs upp och vilka faktorer som påverkar dessa.

 

Här ges du möjlighet att leda och delta i diverse projekt samt samverka med flera avdelningar inom organisationen utöver den avdelning du är del av. Inom ramen för dina arbetsuppgifter bidrar du med leverans till Energy Markets Nordic, Energy Markets Central i Tyskland, centrala funktioner inom E.ON Nordic och berörda parter inom affärsområden Energy och infrastruktur. 

 

Tjänsten är placerad i Malmö.

 

Vad vi söker hos dig

För att lyckas väl i din roll har du troligtvis en ekonom- eller ingenjörsexamen. Vi tror att du har något års erfarenhet av business controlling och har arbetat med analys av flöden och trender samt att bygga förklaringsmodeller. Vi ser även att du har starka kunskaper i Excel och har du arbetat i Power BI är det ett stort plus. Du får gärna ha erfarenhet från energibranschen, men har du inte det är det viktigt att du har ett intresse att lära dig.

 

Som person tror vi att du är nyfiken och trivs i en roll där du ges möjlighet att komma med egna initiativ och idéer. Därtill är du inte rädd för att bidra med dina rekommendationer på olika nivåer i verksamheten som i sin tur ligger till grund för beslutsfattande. Med ditt analytiska tankesätt har du även en förmåga att förmedla komplex information på ett lättförståeligt sätt. Du är en relationsbyggare som inger förtroende genom din affärsmässiga och positiva inställning vilket också gör dig till en uppskattad social kontakt och förebild i din omgivning. Därtill trivs du i en roll som innebär samarbete såväl inom som utom avdelningen du är del av.

 

Din närmsta chef, Niklas Sörhede, visar stor tillit för sina medarbetare och värdesätter att ge utrymme för att ta ansvar och egna initiativ i sina roller. Samtidigt lägger han stor vikt vid att vara närvarande och stötta sina medarbetare när det behövs. Därtill anser Niklas att det är viktigt med en transparant och öppen kommunikation och sist men inte minst ha kul på jobbet tillsammans.

 

Varmt välkommen att söka och var med oss på vägen mot ett hållbart samhälle! Sista ansökningsdag är den 25:e november.

 

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef: 
Niklas Sörhede, +46 70 6955361

 

För fackliga frågor, vänligen kontakta:
Mats Ekblom, Unionen, +46705 259188
Carl-Johan Johansson, Akademikerna, +46 702 163611
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129

 

E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 75.000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra affärsområden för smarta nät och kundlösningar.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-15
  • Västerås
  • Stockholm
  • Deltid