Snabbfakta

  • Flexibel placering

Kategorier:

Ansök senast: 2023-11-18

Beredare - Roslagen, Bergslagen och Uppland

Publicerad 2023-09-19

Om tjänsten


Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Elnätsberedare som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Vill du vara med och designa, planera och bygga framtidens elnät? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället. 

Vad gör en Beredare hos oss? I rollen är du central under planeringen av projekt genom att ta fram  tekniska lösningar, nätberäkningar, ekonomiska kalkyler samt underlag för materialbeställningar och dokumentation. Du kontaktar och kommunicerar med externa berörda parter som tex markägare myndigheter och kunder.. Som beredare tar du även fram underlag för offerter och anbud. Du arbetar huvudsakligen i team med projektledare, elkraftstekniker och underentreprenörer. Hos oss förväntas du aktivt delta och ta egna initiativ i arbetet med att fortsätta utveckla verksamheten.

Våra kunder finns inom energi- och nätbolag, industrier, infrastrukturbolag, fastighetsbolag samt entreprenadbolag. Tjänsten innebär att du ska designa eldistributionsnät, både nybyggnations- och underhållsprojekt på friledningsnät, jordkabelnät samt i nätstationer. 


Din bakgrund


För att trivas som Beredare krävs det att du är en driftig och öppen person som har lätt för att bygga nya relationer och samarbeta. Vi erbjuder ett ansvarsfullt arbete i en resultatorienterad verksamhet, hög serviceanda är viktigt och du är en person som ser möjligheter istället för problem. Ditt arbetssätt präglas av struktur samt av ordning och reda. 

Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:  

 • En el-teknisk utbildning eller motsvarade arbetslivserfarenhet 
 • Erfarenhet av arbete med frilednings-, jordkabelnät och nätstationer i en roll som beredare och/eller ledande distributionselektriker är meriterande 
 • Det är även meriterande om du har projektörskunskap, erfarenhet av EBR, avtalshantering, entreprenadjuridik, kalkylering och anbudsarbete 
 • Då beredningarna utförs i datormiljö är det viktigt att du har datorvana och kan hantera de vanligaste programvarorna.  
 • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.  
 • Körkort B är ett krav, resor i tjänsten kommer att vara vanligt förekommande. 

I din roll förväntas du aktivt bidra till att vi tillsammans skapar Sveriges säkraste arbetsplats. Säkerheten kommer alltid först inom Vattenfall Services!


Mer information


Vi erbjuder   
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!   

Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.   

Placeringsort  
Vi söker nya medarbetare över stora delar av Sverige. För Mellan Sverige är följande orter exempel på stationering: Uppsala, Västerås, Avesta, Norrtälje och Östhammar. Fler orter skulle kunna vara möjliga, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan! 

Kontakt    
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Gustav Roman, 072-504 49 65. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Johanna Sperling, johanna.sperling@vattenfall.com . Inga ansökningar tas emot via mail.

Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00 

Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE     
Nyfiken på att följa vår vardag?  Följs oss på sociala medier!  
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB    
Instagram – Vattenfallservices    

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 15 oktober 2023! 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest. 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. 


Om oss


Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.   

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!  


Liknande jobb:

 • Göteborg
 • Heltid
 • Umeå
 • Heltid
Publicerad: 2023-09-21
 • Västerås