Snabbfakta

  • Sandviken
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-10-03

Automationsingenjör Sandviken

Publicerad 2022-08-19

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Vilken tjänst?
Vi söker automationsingenjör med ett genuint intresse för teknik.

Ofta utförs arbetet i kompletta funktionsleveranser med ansvar från specifikation till idrifttagning, men kan också vara i mindre uppdrag direkt åt våra kunder. Du ges möjlighet att vara med redan i försäljningsprocessen och vara med från start till mål. Din uppgift blir att, tillsammans med dina kollegor och kunden, hitta de bästa lösningarna för varje unik situation.

Din vardag
Tjänsten omfattar programmering och idrifttagning av traverskranar hos industrin. Dina arbetsuppgifter omfattar utredning, felsökning, programmering och idrifttagning av traverskranar, både nya och befintliga anläggningar. Som automationsingenjör hos oss arbetar du brett i hela kedjan genom våra projekt. Uppgifterna utförs i uppdrag av varierande storlek och karaktär, oftast på fastpris. Du kommer att bli en del av en mycket kompetent arbetsgrupp där man hjälps åt att lösa uppgifter och utveckla arbetsmetoder.

Vem vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet av PLC och drivsystem och har ambitionen att utvecklas inom dessa områden. Vi ser gärna sökande med erfarenhet av Siemens TIA portal, Step 7 samt drivsystem av olika fabrikat. Vad gäller utbildningskrav ser vi att du har en ingenjörsutbildning inom el, maskin eller automation, alternativt gymnasium med teknisk påbyggnad (typ YH-utbildning) med motsvarande inriktning.

Vi söker framför allt dig som har arbetslivserfarenhet och känner att du vill ta nästa steg, men även dig som är relativ nyutexaminerad och som har ett engagemang och vilja att utvecklas – vi hjälper dig!

Vi jobbar ofta i fastprisprojekt och vardagen på Granitor präglas av korta beslutsvägar och entreprenörskap. För att lyckas i arbetet och trivas hos oss bör du som person vara ansvarstagande, ha förmåga att jobba strukturerat och skapa relationer både med kollegor och kunder.

Du bör ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Innehav av B-körkort är ett krav.

Varför arbeta hos oss?
Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande projekt i såväl Sverige som utomlands. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet och samarbeta kring spännande affärsmöjligheter med våra skickliga systerbolag utspridda över hela Sverige. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. På dig väntar även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Bra att känna till:
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
 • Arbetstiden är dagtid  - flextid, arbetstidsförkortning och möjlighet till distansarbete finns.
 • Tjänsteresor förekommer.
Rekryteringsprocessen:
 • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!
 • Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.
 • Kontaktperson: Jonas Kjerrman, Avdelningschef
Granitor Systems ingår i Granitor Electro-gruppen tillsammans med Granitor Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Granitor Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 4400 medarbetare och under 2020 omsatte vi 11 miljarder kronor.

Liknande jobb:

 • Arboga
 • Heltid
Publicerad: 2022-08-16
 • Västra Frölunda
Publicerad: 2022-09-28
 • Göteborg