Snabbfakta

  • Ängelholm
  • Båstad
  • Torekov

Kategorier:

 • Automation
 • Elkraft och energi

Ansök senast: 2022-02-11

Automationselektriker

Publicerad 2021-12-12

Automationselektriker
Torekov

Nolato MediTor söker dig automationselektriker med intresse för att utveckla automationslösningar och industriell digitalisering.

Nolato MediTor erbjuder utmanande arbetsuppgifter och en möjlighet att påverka företagets utveckling och framtid då man befinner sig i en expansiv fas med god tillväxt.

Som automationselektriker får du arbeta både operativt med förebyggande underhåll, problemlösning och åtgärder på befintlig utrustning och maskinpark samt att utveckla och implementera nya automationslösningar. Du kommer att delta i förbättringsprojekt på befintlig utrustning och maskinpark för ökad driftsäkerhet. Arbetet är varierat och omfattar alla arbetsmoment från förstudie till installation, felsökning, reparation och idrifttagande.

Tjänsten är placerad i Torekov som ligger naturskönt på Bjärehalvön och du rapporterar till Director Technology & Development.


”Vi är stolta över de högkvalitativa produkter vi levererar till kunder över hela världen. Vi är ett mindre företag i det globala Nolato med korta beslutsvägar och en god gemenskap. Har man ett intresse av att lära sig nya saker och ett driv att skapa resultat i samverkan med sina kollegor, så kommer man trivas lika bra som vi andra här på Nolato MediTor. Vi erbjuder en dynamisk och utmanande miljö i ett lönsamt och växande företag.”

- Patrik Gavelin, Director Technology & Development

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområde:

 • Ansvara för implementering av automationslösningar på samtliga avdelningar
 • Säkerställa att PLC program och styrning av övrig produktionsutrustning är integrerat för effektiv produktion
 • Deltaga i digitaliseringsprojekt för automatisering av arbetsflöden
 • Tillsammans med övriga tekniker optimera automationsutrustning, utveckla OEE-tal och säkerställa stabil drift
 • Ansvara och utföra felsökning, problemlösning, rotorsakanalys och förebyggande underhåll med avseende på el och automation
 • I samarbete med övriga tekniker ta fram underlag till kravspecifikation för inköp av ny utrustning, att tillsammans med leverantörer specificera krav relaterat till HMI och PLC styrning

Dina kvalifikationer 

 • Teknisk eftergymnasial utbildning med inriktning mot el- och automation
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom automationsområdet
 • Minst tre års erfarenhet av PLC-programmering
 • Du pratar och skriver obehindrat i både svenska och engelska
 • Meriterande med kunskap/erfarenhet av industriell IoT

 

"Jag har jobbat med produktionsteknik och beredning inom bl.a. flyg-, rymd- & bilindustri i ca 10 år. Då jag trivs bäst i verksamheter där det krävs hög noggrannhet var det lockande att söka mig till en medicinteknisk bransch och har nu jobbat på Nolato MediTor i lite mer än ett år.

Att jobba här är utvecklande med en bra balans mellan frihet & ansvar. Man samverkar med flera olika funktioner/avdelningar och tillsammans är vi väldigt handlingskraftiga. De främsta fördelarna är att jag känner mig delaktig och har möjlighet att påverka det arbete vi utför."

- Kristoffer Torsson, produktionstekniker

 

Din profil
För att lyckas i rollen så krävs en proaktiv personlighet som trivs och drivs av utveckling och av att bli utmanad i det dagliga arbetet. Du gillar att ta ett personligt ägarskap för ditt arbete och är noggrann och problemlösning ses som stimulerande. 

Du har en god förmåga att samarbeta med människor med olika bakgrunder och kompetenser samt har en positiv karaktär som är nyfiken på att ta sig an utmaningar i samarbete med kollegor. Ditt arbetssätt är strukturerat, med god dokumentationsförmåga, samt trivs med att planera och leverera med tydliga deadlines i projektform.

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, 0702-469300, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

Om Nolato MediTor
Nolato MediTor AB är ett företag i stark tillväxt och ingår i affärsområdet Medical Solutions i Nolatokoncernen, som har en sammanlagd omsättning på ca 8 miljarder kronor. Nolato MediTor är ett välkänt företag i branschen och vi utvecklar och tillverkar medicintekniska produkter i partnerskap med globalt ledande Life Science bolag. Vi värdesätter långsiktiga och starka relationer med våra kunder. Produkter utvecklade och tillverkade i Torekov används i medicinteknisk utrustning på sjukhus över hela världen. Vårt företag är lokaliserat i det vackra Torekov på Bjärehalvön. 

Läs mer om Nolato MediTor på, https://www.nolato.com/en/articles/Nolato%20MediTor eller www.nolato.com

Liknande jobb

Publicerad: 2022-01-11
 • Jönköping
Publicerad: 2021-12-21
 • Uppsala
Publicerad: 2022-01-14
 • Södertälje
 • Heltid