Automation & Performance Engineer

Publicerad 2023-02-12

Automation & Performance Engineer
Stockholm

Här kommer en möjlighet för dig med tyngd inom testautomation och performance test. Sveriges största researrangör Ving söker en Automation & Performance Engineer, en spindel i nätet roll som är både hands-on och har strategiskt ansvar inom test och testautomation. Är detta en roll som kan utmana dig?

Om rollen  
I rollen som Automation & Performance Engineer behövs ett brinnande intresse och teknisk tyngd inom infrastruktur, testautomation och performance test. Rollen kräver erfarenheter inom prestanda, lasttestning och testautomation, samt en vilja att tex. driva utvärdering av testramverk, verktyg och process.

Rollen har en operativ del och en strategisk del. I rollen får du möjlighet att vara fortsatt hands-on i tillexempel testaktiviteter, samordning med utvecklingsteam, förbättring av automatiseringstester samt att stödja vid projektdesign och utvecklingsaktiviteter. Du analyserar testresultat och ser över orsaker till prestandaproblem, samt genererar testrapporter.

På det strategiska planet så leder du företagets testautomatisering och strategi inom performance test. Du leder ett testforum samt driver samarbete och kommunikation av strategi och Best Practice med team och verksamhet.

Exempel på viktiga leveranser och resultat i rollen är:

 • Automations- och prestationsteststrategi
 • Bidrag till målsättning och KPI:er
 • Ledning av testforum
 • Visualisering och övervakning av kvalitetssäkringsmått och processresultat
 • Kontinuerlig förbättring av processer och metoder för att optimera utvecklingsteamens hastighet och kvalitativt värdeskapande
 • Identifiering av problemområden och planering av testaktiviteter

Om dig
För att ta sig an rollen som Automation & Performance Engineer krävs tyngd inom test och testautomation. Rollen innebär mycket kontakt och kommunikation med olika team och med verksamheten. Kanske har du jobbat som projektledare eller i annan ledande roll inom förändringsledning.

Som Automation & Performance Engineer behövs dessa erfarenheter:

 • Omfattande erfarenhet av prestanda / lasttestning
 • Djup förståelse inom IT-infrastruktur
 • Erfarenhet av att leda tekniskt i komplex teknisk miljö
 • Stark kommunikationsförmåga med förmåga att påverka IT-specialister och stakeholders
 • Stark problemlösningsförmåga
 • Erfarenhet inom programmeringsspråk (t.ex. C#, JavaScript, HTML och CSS)
 • Erfarenhet av tekniska tester (t.ex. SoapUI, Postman, Selenium, Cypress, Cucumber, E2E-tester)
 • Erfarenhet av testning av API och webbtjänster

Har du erfarenheter av Microsofts infrastruktur, Zebratester eller Jmeter, APM-verktyg eller molnbaserad applikationsprestandatestning så är det meriterande.

Nordic Leisure Travel Group erbjuder
På vår arbetsplats har vi ett stort kunnande, högt tempo och en drivkraft att hela tiden bidra till att förbättra vår verksamhet. Vi har roligt och bryr oss om varandra, med fokus på en vision att ge våra kunder de bästa veckorna på året. Vi erbjuder en spännande och utvecklande miljö där du får möjlighet till en intern karriär. Beslutsvägarna är korta och IT är en integrerad del av företaget.

Vi har ett högt medarbetarengagemang som år efter år visar sig i vår interna medarbetarundersökning. Vi älskar vårt jobb och välkomnar dig ombord på vår resa! Förutom härliga kollegor och en väldigt rolig och utmanande roll får du hos oss också riktigt bra reseförmåner, tjänstepension och friskvårdsbidrag. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Kungsholmen i centrala Stockholm med goda kommunikationer.

Vi utvecklar våra system primärt i Microsoft miljö, med moderna tekniker, ramverk och verktyg såsom ASP.NET MVC, ASP.NET Core, C#, Angular, React, Java Script, Elasticsearch, RabbitMQ, Visual Studio etc. Vi har en ”Cloud first strategi” som innebär att vi bygger våra nya lösningar i Azure. Vi jobbar agilt med ramverket SAFe i tvåveckorssprintar med Continuous Delivery där teamen levererar sin kod direkt till produktionsmiljön. Teamen ansvarar för hela kedjan från kravförståelse, utveckling, produktionssättning till förvaltning och support.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Alexandra Hartzell, Tel. 0768-366563, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Ving ingår i den nordiska resekoncernen Nordic Leisure Travel Group. I gruppen ingår researrangörerna Ving Sverige, Globetrotter, Ving Norge, Spies i Danmark, Tjäreborg i Finland, flygbolaget Sunclass Airlines samt våra egna hotellkoncept Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels. Gruppen säljer ett normalt år runt 1 325 000 resor i de nordiska länderna. Vi är ett företag där vi har roligt och bryr oss om varandra med vårt people promise "it should be fun, developing and rewarding doing a good job".

Liknande jobb: