Snabbfakta

    • Grums

Ansök senast: 2022-11-14

Arbetsmiljöingenjör Gruvön

Publicerad 2022-09-15

Arbetsmiljöingenjörer

I arbetsmiljöarbetet hos oss på Billerud Gruvön får du chansen att utvecklas och tillsammans med oss fortsätta arbetet mot en säker arbetsplats där ingen gör sig illa. 

Våra resurser inom arbetsmiljö arbetar som expertstöd till organisationens chefer i det systematiska arbetsmiljöarbetet och stöttar i gällande arbetsmiljölagstiftning.  Du är delaktig i det dagliga arbetet runt arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor och du kommer att ha rollen som sakkunnig inom arbetsmiljöområdet. 

I rollen som arbetsmiljöingenjör är du med och driver säkerhetskulturen framåt. Du deltar som en partner åt avdelningarnas ledningsgrupper och får mycket frihet i att vara med och påverka ledningen om hur vi ska nå Gruvöns och avdelningens mål. Avdelningarnas ledningsgrupper uppskattar de lösningsorienterade diskussioner som du kan bidra i.

Som arbetsmiljöingenjör får du arbeta med alla aspekter inom arbetsmiljöområdet för att stötta avdelningarnas behov. Vid behov initierar, deltar och genomför du riskbedömningar och utbildningar inom arbetsmiljöområdet. Du kommer tillsammans med berörda parter att stödja utredningar av olycksfall och tillbud. 

Du tillhör avdelningen Skydd och Säkerhet där du tillsammans med de andra arbetsmiljöingenjörerna bildar ett starkt och sammansvetsat lag.

Det här varierade arbetet får du till stor del styra över själv och jobba mot dina områden samtidigt som du i avdelningen Skydd och Säkerhet kan diskutera problemställningar och prioriteringar med kompetenta kollegor och se hur man kan göra lösningar för hela fabriken.

 

Kvalifikationer

Du har en arbetsmiljöingenjörsutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig och goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet av att göra skriftlig dokumentation och rapportskrivning är meriterande. Har du haft likande arbetsuppgifter inom processindustri och även erfarenhet av riskhantering av kemikalier ser vi detta som en ytterligare bra merit. Myndighetsarbete ser vi som mycket meriterande.

Personliga egenskaper

Vi tror att du som söker stimuleras av mötet med människor med ett starkt intresse för en trygg och säker arbetsplats samt har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kommunicera detta utifrån ett arbetsmiljö- och företagsperspektiv. Du är drivande och självständig.

För att du ska lyckas i din roll behöver vi dina pedagogiska förmågor och att du kan initiera, planera, prioritera samt verkställa åtgärder. Du är en lyhörd lagspelare som förmår skapa engagemang förmedlar vidare idéer om hur verksamheten kan förbättras. Du ser helheten och driver på samt följer upp förändrings och utvecklingsinsatser.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotta Sundgren, Avdelningschef Skydd och Säkerhet, på telefon 0555-41447 eller via e-post charlotta.sundgren@billerudkorsnas.com

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-21
  • Göteborg
  • Heltid
Publicerad: 2022-09-19
  • Västerås
  • Heltid