Snabbfakta

  • Forsmark

Kategorier:

 • Chefer och ledare
 • Bygg och anläggning
 • Elkraft och energi

Ansök senast: 2022-08-28

Arbetsledare till byggunderhållsavdelningen – Forsmarks Kraftgrupp

Publicerad 2022-08-01

Är du en driven och nyfiken Arbetsledare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
 
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
 
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
 
Nu söker vi en byggnadsingenjör till byggunderhållsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.
 
Om jobbet
Avdelning Byggunderhåll och gruppen Anläggning” ansvarar för byggnadsunderhållet av samtliga byggnader vid Forsmarks kärnkraftverk. Detta innefattar allt från baracker till reaktorinneslutning, ingen dag behöver vara den andra lik. Du kommer att arbeta tillsammans med en engagerad och ambitiös grupp på 8 personer som alltid har god kvalité och leverans i fokus. Gruppen består av arbetsledare och ingenjörer som samverkar för att underhålla Forsmarks byggnader, ventilation och VS. Gruppens långa erfarenhet behöver nu kompletteras med nytt driv och kompetens - Vi hoppas att du vill komma och bli en del av vårt team.

Dina arbetsuppgifter
 • Skapa underhållsprogram för att fånga och motverka åldring och slitage
 • Besiktiga anläggningar och byggnader kopplat till kärnkraftverket
 • Genomföra reparationer och underhåll
 • Arbetsleda och samordna entreprenörer
Om dig
 • Vi ser gärna att du har
 • Tidigare erfarenhet av arbetsledande tjänst
 • Erfarenhet av besiktning och skadebedömning av betong/stål- konstruktioner är meriterande
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • God administrativ förmåga
 • Byggnadsingenjörsutbildning 180hp är meriterande.
 • Certifiering betong klass 2 eller 1 är meriterande
 • Meriterande med kunskaper inom SAP
För att lyckas i rollen är du självgående och strukturerad, du har lätt att knyta nya kontakter och skapa förtroende, är uthållig i projekt och van att samarbeta med andra samt är en tydlig kommunikatör. Som arbetsledare har du förmågan att koordinera och skapa engagemang bland gruppmedlemmarna för att på så sätt säkerställa att arbetet ni genomför håller god kvalité.
 
Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
 
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
 
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
 
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
 
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Philip Yngve tfn 070 274 28 34
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070 194 56 64
 
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Jörgen von Ubisch, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Jenny Tjärnström.
Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
 
Placeringsort: Forsmark
 
Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti, 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
#LI-SE