Snabbfakta

  • Eskilstuna
  • Västerås
  • Örebro
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-06-14

Är du våra nya investeringsprojektledare?

Publicerad 2023-05-24

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Du kommer att komma till enheten väg som består av 25 personer med ansvar för byggnation av vägar, gång och cykelbanor, busshållplatser broar mm inom distrikt Öst/Stockholm. I vårt uppdrag ingår att planera och handla upp vägplaner, bygghandlingar och entreprenader. Vi söker nu projektledare för dessa arbeten inom distrikt Öst/Stockholm.

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Arbetsuppgifter

Som projektledare hos oss får du möjlighet att leda ett projektteam bestående av olika projektledningsfunktioner, tekniska specialister, kontrakterade konsulter och entreprenörer. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekt. Du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö. I rollen har du kontakt med allmänheten men även med kommuner och andra myndigheter. Jag som blir din chef heter Kenneth Sundberg. Jag kommer leda genom att sätta ramar för ditt uppdrag men efter det ger jag dig stor frihet under ansvar och förväntar mig att du jobbar självständigt och följer våra överenskommelser. Men när du vill och behöver stöttning finns jag självklart där för dig. Hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

För att lyckas i rollen kommer din ledarskapsförmåga ha stor betydelse för att bygga långsiktigt förtroende, klargöra riktning och tillsammans med teamet leverera resultat. Du kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt vilka förväntningar och mål som finns för teamet och andra samverkansparter. Du skapar delaktighet och är trygg med att delegera, följa upp och att rapportera resultat vidare i organisationen. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenheter som vi bedömer likvärdiga
 • har några års aktuell arbetslivserfarenhet som projektledare, platschef eller liknande inom anläggnings eller byggbranschen
 • har aktuell praktisk kunskap inom entreprenadjuridik i ett eller flera av områdena AB/ABT/ABK och AMA
 • har god datorvana och van vid att arbeta i olika system
 • har körkort för personbil
 • har mycket goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du

 • har praktisk erfarenhet av produktion eller ledning av byggnation eller underhåll av vägar, gång och cykelbanor eller liknande
 • har praktiskt erfarenhet av att leda planärenden.

Möjliga placeringsorter är Örebro, Eskilstuna eller Västerås.

I denna rekryteringsprocess behöver du inte bifoga personligt brev - däremot är det viktigt att du tar dig tid och besvarar de frågor som du får ta del av när du skickar in din ansökan och som ligger till grund för det första urvalet vi gör.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut digitalt den 15/6 och man har fem dagar på sig att utföra dem.

Intervjuer är preliminärt planerade under vecka 26-27 och kommer genomföras via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid #LI-SP1

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-04-06
 • Finspång
 • Nynäshamn
 • Heltid
 • Stockholm
 • Heltid