Snabbfakta

    • Gävle
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-10-02

Är du vår nya NOC-tekniker?

Publicerad 2023-09-12

Som NOC-tekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens IT-infrastruktur.

Hos oss på Trafikverkets Nätövervakningscentral kommer du som NOC-tekniker att arbeta med övervakning och incidenthantering på Trafikverkets tele/ data- och transmissionsnät samt ta emot felanmälningar från kunder och verksamhet. Du kommer att ha ansvar för avancerad felanalys och hålla interna och externa kunder uppdaterade under hela felavhjälpningsprocessen. Tjänsten, med placering i Gävle, innebär skiftarbete då verksamheten bedrivs dygnet runt, året om. Vi är idag ett team på ca 25 medarbetare som tillsammans ser till att upprätthålla kommunikationsnätens funktion så att trafiken på järnvägar, vägar, och färjor kan fortgå.

Vi söker dig som har hög problemlösningsförmåga och god förmåga att kunna prioritera och fatta beslut under mer pressade förhållanden. Som person är du noggrann, ansvarstagande och har både vilja och god förmåga att kommunicera och samarbeta med andra.

Vi söker dig som:

  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

i närtid har erfarenhet inom något eller några av följande områden:

  • erfarenhet av IP-nätverk, transmission (PDH, SDH, WDM), GSM eller IP-telefoni
  • högskolekurser/YH-kurser inom IT
  • arbetslivserfarenhet inom NOC-verksamhet eller annat relevant område

Det är önskvärt och ses som ett plus i kanten om du har:

  • arbetat skift
  • certifiering inom nätverksteknik, exempelvis CCNA/CCNP

Utifrån din erfarenhet och kompetens som NOC-tekniker kommer du att få introduktion och intern utbildning för att skapa utvecklingsmöjligheter i en fortsatt karriärväg mot drifttekniker IT och på sikt andra befattningar. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner och sätter tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Placeringsort: Gävle

I den här rekryteringen kommer vi att använda arbetsprov som en del i urvalsarbetet. Även urvalstester kan bli aktuella. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer sker digitalt via Skype och är planerade att genomföras under v.41-42.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-BM1

Liknande jobb: