Snabbfakta

  • Helsingborg

Ansök senast: 2022-12-18

Applikationsingenjör

Publicerad 2022-09-19

Applikationsingenjör
Helsingborg

ISEC Monitoring systems söker en ingenjör som gillar att arbeta hands-on med teknisk, analytisk problemlösning! Som applikationsingenjör är du involverad från kundförfrågan och offert till design, produktion, testning, driftsättning och underhåll av ISEC Monotoring systems övervakningssystem.

 

"Jag har arbetat i IT-konsultbranschen sedan 1996 och blev kontaktad av ISEC i årsskiftet 2019-2020. Jag började i mars 2020 och trivs väldigt bra. Det finns mycket att lära sig, inte enbart inom IT-segment, jag får även insikt i energibranschen och hur processer ser ut.

Det är en stor variation på arbetsuppgifter så det finns inga typiska dagar. Stämning i teamet är bra och det känns som vi arbetar mot samma mål."

- Richard Svensson, Application Engineer

 

Ansvarsområde och arbetsuppgifter
Som applikationsingenjör kommer du stötta säljorganisationen med att hitta rätt teknisk lösning vid kundförfrågningar genom att analysera och konsolidera kundkraven till ett systemerbjudande.

 • Vid projektanbud göra teknisk bedömning av kundkrav
 • Skapa systemdesignspecifikationer och systemarkitekturritningar
 • Göra komponentval och inköp av utrustning för att utveckla och producera övervakningssystem
 • Konfiguration av övervakningssystem
 • Skapa testdokumentation
 • Utföra FAT (Factory Acceptance Test)
 • Skapa installations- och underhållsdokumentation
 • Stötta vid installation och driftsättning av övervakningssystem hos kund
 • Teknisk kundsupport
 • Vara teknisk expert och organisera utbildningar för kunder

Man rapporterar till CTO.

 

"På ISEC har vi intressanta produkter och nära kontakt med våra kunder. Vi jobbar i täta kundprojekt med skräddarsydda systemlösningar och har även vår egen produktportfölj med stråltåliga kameror och tillbehör. Vi jobbar hårt för att bli det självklara valet för vår industri.

Att jobba på ISEC innebär frihet under ansvar. Vi är ett företag i förändring där vi ständigt jobbar med att förfina våra arbetssätt. ISEC är ett litet bolag där chansen att påverka är stor. Du blir inte en i mängden och vi bryr oss om och lyssnar på varandra. Vi har en god laganda och roliga, varierande arbetsuppgifter.

För att trivas i denna roll bör du gilla att jobba i en ombytlig miljö. Du gillar att ta eget ansvar, är nyfiken på teknik och beredd att lära dig nytt. Du är en lagspelare som tycker det är roligt att besöka och hjälpa kunder."

- Daniel Runefelt, Systems Design Manager

 

Din profil
Vi söker dig som är självdriven och gillar teknisk problemlösning i kombination med att arbeta hands on. Du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller har på annat sätt förvärvat likvärdiga kunskaper. För att lyckas i rollen som applikationsingenjör har du förmåga att arbeta strukturerat, situationanpassat och målfokuserat. 

Kvalifikationer

 • Kunskaper om övervakningssystems hårdvara (analog och digital)
 • Kunskaper om programvaruapplikationer för övervakningssystem
 • Nätverkskunskap (firewalls, routers, switches) och IT säkerhet 
 • Erfarenhet av installation av PC-baserade operativsystem
 • Kunskaper i MS Office

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, 0702-469300, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

Om ISEC Monotoring Systems
ISEC was founded 2003 and is based in Helsingborg, Sweden. ISEC has a worldwide presence with deliveries to nuclear power plants and facilities in Europe, North America and Asia. ISEC has gained experience and a unique understanding of the Nuclear Industry. Our radiation hardened monitoring systems, from the beginning, were developed together with nuclear power plants both in Sweden and in France.

We deliver visual information for the plant operators and our concept involves collecting essential data, analyzing it and presenting it in a way that shows how important advantages can be realized. Some of these advantages include increased production time and plant safety, supporting the plant’s ALARA focus and monitoring radiation levels during production. Our sole focus is on developing and delivering ISEC nuclear monitoring systems fully adapted to each plant’s specific needs.

www.isec.se

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-08-31
 • Göteborg