Snabbfakta

  • Forsmark

Ansök senast: 2023-11-14

Anläggningsutvecklingsingenjör med inriktning mot verksamhetsutveckling - Forsmarks Kraftgrupp

Publicerad 2023-09-15

Om tjänsten


Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning och samtidigt lära dig mer och utvecklas inom energibranschen? Nu söker vi en ny medarbetare till gruppen Anläggningsstrategi på Forsmarks Kraftgrupp.

Här får du möjligheten att både utveckla och förvalta Forsmarks beredningsprocess. Du kommer få jobba med förändringsledning och verksamhet-/processutveckling som del i Forsmarks utveckling av Tillgångsförvaltning.   Om tjänsten


Gruppen består av nio medarbetare som ansvarar för utveckling och implementering av Tillgångsförvaltning (Asset management ISO 55000) Forsmark. Här hjälper vi till att utveckla våra förmågor inom bl.a. strategier för anläggningarnas långsiktiga utveckling, verksamhetsrisker, aggregerade analyser av Forsmarks systemhälsa och investeringsoptimering, ur ett holistiskt perspektiv. Vi har även processansvar för det arbete som identifierar tekniska behov (bl.a. risker) i kärnkraftverket samt omsätter och aggregerar behoven till en optimal projektportfölj av förnyelseåtgärder.

 

Som ”Anläggningsutvecklingsingenjör med inriktning mot verksamhetsutveckling” kommer du att arbeta med både förvaltning och utveckling av  beredningsprocessen. Du kommer leda den löpande hanteringen av ärenden i beredningsprocessen och säkra kvalitet och jämförbarhet i underlag. Som del i Forsmarks utveckling av Tillgångsförvaltning, kommer du utveckla kopplingar mellan olika delsteg i beredningsprocessen i syfte att utifrån ett livscykelperspektiv hitta rätt förnyelseåtgärder.

 

Vi samarbetar dagligen med stora delar av Forsmark där vi tillsammans skapar de tvärfunktionella team som krävs för att genomföra vårt uppdrag. Även samarbete med Ringhals och Vattenfall centralt pågår löpande varpå det ger dig som medarbetare hos oss en inblick inte bara i Forsmark utan flera delar av Vattenfallkoncernen.Dina arbetsuppgifter
 

 • Utveckla Forsmarks beredningsprocess inom ramen för utvecklingen av Tillgångsförvaltning
 • Förvalta Forsmarks beredningsprocess för att säkra kvalitet och jämförbarhet mellan olika ärenden, tex genom de riskvärderingar som görs
 • Bidra till utvecklingen och implementeringen av Tillgångsförvaltning (Asset management ISO 55000)

Din bakgrund


 • Civilingenjörs- eller högskoleutbildning, Alternativt efter gymnasial utbildning eller längre arbetslivserfarenhet inom energibranschen,
 • Goda kunskaper i Office paketet
 • Goda kunskaper i svenska samt engelska i både tal och skrift

 

Särskilt meriterande:

 • Erfarenhet inom förändringsledning och verksamhets-/processutveckling
 • Erfarenhet från kärnkraftsbranschen

 

Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper och därför är det viktigt att du har en fallenhet för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Du arbetar bra med komplexa frågor och analyserar problem för att nå fram till en lösning.

 

Då du i denna roll kommer att ha kontakt med andra människor både internt och externt ser vi att du är relationsskapande och värdesätter gott samarbete. Vi ser också att du självständigt kan driva ditt arbeta framåt och räds inte att ta dig an nya möjligheter samt utmaningar med energi och entusiasm.

 

Är du intresserad eller har frågor och funderingar om tjänsten är du mer än välkommen att slå en signal, så berättar jag (rekryterande chef Gustaf Jörnelius) mer.

 

 

Vi erbjuder dig
 

Att få arbeta med förändringsledning och processutveckling i en central del av företaget som har stort fokus. Möjlighet att skaffa dig ett brett nätverk samt framtida karriärmöjligheter framöver, både på Forsmark men också inom Vattenfall.
 

Att ha balans mellan arbets- och privatliv är något som vi prioriterar på högt på gruppen och erbjuder flexibelt arbete med möjlighet att också arbeta hemifrån eller från något av våra distanskontor efter överenskommelse.

 


Mer information


Vid frågor om tjänsten hör av dig till:
Rekryterande chef Gustaf Jörnelius tfn 072 - 450 13 50.

 

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till:
Rekryterare Sofie Söder tfn 070 - 237 69 26.

 

Våra fackliga representanter är:
Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

 

 

Placeringsort: Forsmark

 

Välkommen med din ansökan senast den 1 oktober 2023. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

 

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

 

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

 

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker.

 

För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss


Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

 

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

 

UL trafikerar Forsmark med bussar som har trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

 

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida.


Liknande jobb:

 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2023-09-22
 • Östhammar
 • Heltid