Karriärstips

Nu har du chansen att göra skillnad!

Vi söker dig som med stort engagemang, driv och vilja att jobba för ett mer jämställt Tekniksverige! Female Engineer Network är nätverket där landets ingenjörskvinnor inhämtar motivation och inspiration i vardagen. FEN är en av de satsningar som Ingenjörsjobb.se drivit de senaste åren i syfte att ge medlemmarna den där extra energin i vardagen, de där extra verktygen i yrkesrollen eller bara möjligheten att nätverka med likasinnade. Målet är att FEN ska vara en naturlig del i den yrkesverksamme ingenjörskvinnans vardag. Om det så är för ett socialt eller kompetenshöjande syfte. För att kunna erbjuda bra värde till våra medlemmar letar vi nu efter en engagerad Operativ Chef som kan driva nätverkets utveckling. Syftet med FEN är att inspirera, motivera och stötta sina medlemmar samt erbjuda kompetenshöjande insatser med syftet att stärka kvinnor och öka jämställdheten i en mansdominerad bransch. Dina personliga egenskaper Vi ser det som en förutsättning att frågan om jämställdhet är viktig för dig. Har du rent av jobbat eller varit engagerad i frågan tidigare är det såklart meriterande. Men framförallt söker vi efter personliga egenskaper. Vi tror att du är engagerad, målinriktad och driven. Alltid sugen på mer kunskap och att driva olika projekt mot slutmålet. Det är viktigt för oss att du är en doer och har förmågan att avsluta det du påbörjar. Arbetet med FEN kommer innebära mycket kreativ frihet för att fylla nätverket med värde för våra medlemmar, god initiativförmåga och kreativt tänkande är såklart därför väldigt meriterande. Kanske viktigast av allt, vi söker dig som älskar god stämning, humor och att ge positiv energi till dina kollegor! Hos oss är glädje på arbetsplatsen en av de viktigaste komponenterna till framgång! Din Roll Du är operativt ansvarig för att nå målen för FEN, i tjänsten ingår även budgetansvar. Du kommer arbeta nära vår marknadsavdelning och vår Projektledare för event. Rapportering sker till VD. I rollen identifieras tre stycken huvudområden.
  • Nätverkets event, med allt från AfterWorks och Seminarier för 25 personer till våra inspirationskvällar och FEN-galan med upp till 300-400 personer.
  • Driva den digitala plattformen, dess affär och arbetet med vår närvaro både i sociala medier och på webben.
  • Strategi och samarbeten, kontinuerligt arbete för att ständigt fylla nätverkets aktiviteter med värde för våra medlemmar.
Målsättning! 2018 är året då vi ska etablera FEN på allvar i Sverige. Målet är blandannat att dubbla antalet medlemmar, öka antalet strategiska partnerskap samt tillsammans med ledning och FENs Advisory Board förbereda för och genomföra expansion i Skandinavien. FEN ska stärkas både på en lokal och nationell nivå, hur detta ska göras är mycket upp till denna roll. Ansökan Varför brinner du för frågan, vad kan du bidra med? Vad har just du som gör dig till rätt person för att driva nätverkets expansion under kommande år? Skicka din ansökan till johan.granqvist@ingenjorsjobb.se senast den 18/2. Vi behandlar ansökningarna löpande.