Karriärstips

Vi lär av varandra och har roligt på vägen

Sommarjobbet på SKF fick Frida Segerklint att inse hur mycket spännande det fanns att lära sig inom företaget.

Frida Segerklint har gjort en fantastisk resa på SKF. Hon började som sommarjobbare, gick till processutveckling och applikationsingenjör för att sedan flytta till Kina och under tre år bl.a. arbeta som chef för affärsutveckling på företagets fabrik där. I dag är hon tillbaka i Sverige – många erfarenheter rikare.

Berätta om din roll i dag!

I dag arbetar jag inom Product Management och ansvarar för produkter som sfäriska rullager, CARB-lager och sfäriska axialrullager. Vi försöker hela tiden att se framåt i tiden för att veta vad som behövs och är attraktivt på marknaden om tre till fem år. För att kunna det måste vi ha mycket kontakt med kunder, fabriker och marknad. Jag trivs bra med interaktion med alla människor, vi lär av varandra och har roligt på vägen.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

Det finns jättemånga möjligheter, och det är nog det som gör att så många stannar på företaget. Det finns inga hinder för att testa på nya områden både här i Sverige och utomlands. Det finns många internationella projekt som man kan jobba med från Sverige om man inte vill flytta härifrån. Kontakten med andra länder och avdelningar gör att man breddar sig och får mer förståelse för hur företaget som helhet fungerar. Under mina år i Kina lärde jag mig otroligt mycket om hur människor i olika kulturer fungerar och att det finns många olika motivationsfaktorer och sätt att kommunicera på. Det har gjort mig mer lyhörd, något som jag har tagit med mig i mitt arbete i dag.

Vad är du extra stolt över hos din arbetsgivare?

Jag är extra stolt över vårt program SKF Care. Vi finns i 130 länder och på alla enheter försöker vi att hjälpa till lokalt för att bidra till samhället. Behovet ser väldigt olika ut i olika länder, i till exempel Kina planterade vi träd för att förbättra luftkvaliteten, hjälpte till att städa stränder och delade ut skolmaterial i fattigare skolor. Det tycker jag är viktiga initiativ och något som jag är väldigt stolt över.

Ytterligare läsning:

https://www.facebook.com/SKFGroup

https://www.youtube.com/user/SKFOfficial https://www.linkedin.com/company/skf

Information om Frida

Namn: Frida Segerklint

Titel: Projektledare nya kunder.

Utbildning: Civilingenjör med inriktning materialteknik, Luleå universitet, examen 2004.

Gör helst på fritiden? Jag gillar att vara ute i naturen och umgås med min familj.