Karriärstips

För en lärorik och utvecklande karriär

Har du checkat in Womengineers Julkalender för i år? Från och med den 1 december fram till Jul publiceras inlägg under hashtaggen #24womenintech där kvinnor i blandade åldrar ges möjligheten att presentera sig i syfte att motivera och inspirera andra kvinnor med liknande intressen och/eller yrken. Redan i lördags den 2 december fick vår kollega Tara Rashed - Marknadsansvarig på Ingenjörsjobb, äran att dela med sig av sina bästa tips för dig som strävar efter en lärorik och utvecklande ingenjörskarriär. Här kommer delar av inlägget:
  • Man måste våga satsa lite. Det gäller alltså att hitta ”moroten” som tar fram ditt bästa ”jag”. Vad får dig att prestera det där lilla extra? Är det varierande uppgifter, utbildningar eller något annat som motiverar dig till att utvecklas i din nuvarande roll? 
  • Var öppen med din arbetsgivare om vad som driver just dig. Kanske kan ni tillsammans hitta en gemensam plan för hur du kan nå dina mål så det gynnar båda parter. Det är få arbetsgivare som tackar nej till motiverad personal!
  • Var inte rädd för att göra misstag, det är mänskligt att fela. Se det som en erfarenhet och en del i din utveckling.
Med det sagt önskar Tara dig en riktig dunderjul! Läs hela inlägget här