Karriärstips

FEN Chef | Ta ditt ledarskap till nästa nivå!

Tid: 7.30-10.00 Plats: Studio Meetingpoint | Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

Är du kvinna och ny som chef, eller har du ambitioner att bli chef inom ingenjörsbranschen? Under våren lanserande Female Engineer Network "Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!", nu följer vi upp med att introducera chefseminariet "Ta ditt ledarskap till nästa nivå!" i samarbete med E.ON.

 

LEDARSKAPSBETEENDEN Hur kan jag leva efter mina egna värderingar och samtidigt bidra till organisationens mål? Som deltagare på vårt seminarium om tillitskapande ledarskapsbeteenden kommer du få en grundläggande kunskap om hur hjärnan fungerar, vilka beteenden som orsakar stress och vilka som skapar positiva reaktioner hos medarbetare. Du får konkreta verktyg att använda direkt i ditt ledarskap samma dag, som kommer att öka din ledarskapsförmåga och ge dig gladare och mer produktiva medarbetare. Du blir dessutom inspirerad och har chansen att få dina frågor om ledarskap besvarat av en av Sveriges främsta ledarutvecklare och psykolog Anne Grefberg.

 

HUR MAN LYCKAS Hur använder man senaste hjärnforskningen för att lyckas som chef? Medarbetare som känner sig uppskattade av sin chef eller kollega har färre sjukdagar, bättre immunförsvar och förbättrad arbetsnöjdhet. Medan individer som uppfattar sig ignorerade eller avvisade, istället visar hög aktivitet i den del av hjärnan som är associerad med fysisk smärta, vilket också resulterar i depression, stress eller utbrändhet. Som chef är det viktigt att veta hur just du kan skapa energi, arbetsglädje och tillit. Studier har påvisat att arbetsplatser som har en förtroendegivande kultur har fler motiverade medarbetare. En tillitsfull relation med dina medarbetare gör dessutom att du kan ägna dig mer tid åt målstyrning och mindre åt att ge detaljerade instruktioner.

  INNEHÅLL Under seminariet får du möjligheten att...
  • Träffa och nätverka med kvinnliga chefer inom din bransch
  • Kvalificerad rådgivning från en av Sveriges mest eftertraktade psykolog - Anne Grefberg
  • Lyssna på föreläsning om arbetsglädje på arbetsplatsen av Anne Grefberg
  • Lära dig hur produktivitet och samarbete kan leda till tillit
 Obs! Du behöver inte ha medverkat på "Lär känna dig själv och bli en bättre ledare!" för detta seminarium!   ANNE GREFBERG En av Sveriges mest eftertraktade psykologer Anne är legitimerad psykolog med lång erfarenhet av ledarskap, både som ledare själv och som stöd till ledare i offentlig och privat sektor. Hon brinner för att utveckla andra, skapa goda arbetsplatser och genom insikt i vad som motiverar och driver oss bidra till arbetsglädje och livsbalans.   SAMARBETE Seminariet hålls i samarbete med E.ON Vi har bestämt oss. Nu skapar vi en bättre morgondag. För våra kunder, för oss själva, för vår planet. På E.ON arbetar vi för fullt med att förnya Sverige. Senast 2025 lovar vi att allt vi producerar och erbjuder kommer från 100 % förnybar eller återvunnen energi. Vi gör det enkelt att leva hållbart. Vi fokuserar mer än någonsin på att utveckla våra kundrelationer, växa med kundnära energilösningar samt skapa nya affärsupplägg för att optimera energi- och fastighetssystem. Vi arbetar engagerat och gränsöverskridande tillsammans för att öka våra kunders konkurrenskraft och bygga ett hållbart samhälle.