Karriärstips

Artikelserie: Konsultbranschen - Walletmatch

I den tredje delen i vår miniserie om konsultbranschen byter vi några ord med Pierre Karlsson på Walletmatch.

Vad har du för bakgrund?

Har en bakgrund från fordonsbranschen. Började min karriär redan under praktikperioderna under studierna. Jag gick Maskiningenjör med COOP - Cooperative Education. För att göra en lång resa kort började jag i måleriet på Volvo Cars 1997 och avslutade på Saab som ansvarig/produktchef för automatväxellådan 2012.

Läst maskiningenjör med inriktning mot produktutveckling plus projektledning på Wenell´s. När Saab gick i konkurs valde jag att komplettera med IHM Business Management.

Vad har varit roligast under din tid på Walletmatch?

Roligast är att träffa alla människor – konsulter och partnerföretag. Sporren är se till att människor utvecklas. Utmaningen har varit att bygga ett kontaktnät av företag så man får förfrågningar till företaget. Nu går tiden åt att matcha våra konsulter till uppdrag. Vi sticker ut hakan och säger att vi matchar till 110%. Detta gör vi för att vi vet att om vi träffar rätt med uppdrag ger detta rätt förutsättningar att överträffa kundens förväntningar.

Vad är walletmatch för typ av bolag?

Vi är ungt och kreativt bolag. Vi står på två affärsben – Vi har ett med en App produkt och ett ben med konsultverksamhet. Appen gör de socialt & gamifierar dina privatplaceringar utan att för den saken delar med dig av värdet av innehavet. Testa den gärna och säg vad ni tycker. Konultdelen är just nu väldigt bred. Vi letar efter rätt folk i resp del. Delar där vi har ett behov just nu är Maskin/Beräkning och El/IT. Där söker vi allt från kontruktörer/utprovare till seniora projektledare. Surfa in på vår hemsida http://www.walletmatch.com/consulting/ för lite mer info.

Vilken är din roll idag?

Jag är kaffekokare, ekonomiassistent, säljare, affärsutvecklare och VD. Just nu letar jag uppdrag till mig själv också. ;-)

Vilka utmaningar ser du främst som både företagsledare och konsult?

Som företagsledare är största utmaningen just nu att hitta rätt personer. Som konsult är målet att göra kunden > nöjd. Vilket vi lyckas med!

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Roligast med jobbet är omväxlingen och utmaningarna.

Vad har bidragit mest till din personliga utveckling genom din anställning som konsult?

Senaste uppdraget var på Volvo Lastvagnar (GTT). Ett spännande uppdrag på flera sätt. Jag satt som Projektledare på inköp. Innehållet var aktivt sätt driva och följa upp Inköps delar av projektet enligt utvecklingsprocessen och beslutade stödprocesser. Att leverera Inköps projekt i tid med avtalad kvalitet, kostnad och funktioner enligt begärda volymer och produktionskapacitet. Ingår i den tvärfunktionella projektgruppen på bilnivå.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu jobbar jag med att leta uppdrag för nya konsulter och bygga broar med nya företag som söker drivna människor som kan överträffa deras förväntningar. Parallellt med detta så letar med ljus & lyckta efter rätt kandidater att utöka vårt företag med.

Vad är nästa steg för Walletmatch och vilka typer av kompetenser kommer ni behöva framöver?

Nästa steg för oss är att växa till 10 personer. Vi kommer behöva personer med bakgrund från från fordon & telecom/IT. Gärna med några års yrkeserfarenhet. Inom maskin kommer vi bland annat behöva konstruktörer, projektledare och uppdragsledare. Inom El tittar vi främst på elektronikingenjörer, konstruktörer personer inom test- och verifiering.

Vilka egenskaper söker ni hos de konsulter som ni anställer?

Du är en doer med höga ambitioner, har akademisk examen med goda resultat. Goda referenser och mycket god kommunikativ förmåga. Vinnarskalle!